MAKEOVER IKEINE HRANILICE


Nedavno sam u bespućima instagram ideja pronašla ovu za jednostavnu vizualnu preobrazbu Ikeine Antilop hranilice. Kako sam jako vizualni tip i volim kad su nam svakodnevne stvari i lijepe, osim funkcionalne, odmah sam se odlučila isprobati ideju i ovdje dijelim kratke upute s vama. 

Sve što vam treba su škare, metar i samoljepiva folija u boji ili teksturi koja vam se sviđa. Ja sam za ovu priliku odabrala boju svijetlog drva i bijelu za samo dno nožica. Folija me došla 10tak kuna, no nisam odmah u prvom dućanu boja i lakova našla teksturu koja mi se svišala i djelovala kao što prirodnije drvo. Folije su uglavnom 40tak cm širine što vam je dovoljno za 4 noge pa sam folije u imitaciji drva kupila 70cm dužine prema dužini nogu hranilice, a bijele 15tak cm.


    


Foliju u boji drva izrezala sam na 4 trake, dužine 60cm i širine 9 cm te polako lijepila duž noge, kao na videu. Pri lijepljenju treba biti pažljiv i strpljiv te detaljno dlanom istiskivati zrak da ne ostanu mjehurići, no i ako vam se zgužva malo, kao meni, lako se odlijepi i popravi. Dno nogu sam zatim oblijepila s 10tak cm bijele folije, no je opcionalno, ovisno koje boje odaberete. 

prije


poslije