CIKLA

Supernamirnica cikla može se na mnogo načina uvrstiti u prehranu, od samog početka dohrane. Čak i ako je bebe ne vole u komadu, od njenog se pirea mogu napraviti keksi ili palačinke. No pripremite se na malo crvenog neredaSvima su nam poznate hranjive vrijednosti cikle, no za nihovo zadržavanje važan je i način pripreme. Bilo da je kuhate ili pečete u pećnici, ne gulite koru, niti repić i gornji dio petelje lišća jer će tako cikla neće izgubiti sokove. Ako beba ciklu jede u komadima, najčešće će je samo sisati pa je zato važno da zadrži što više hranjivih tvari.

ciklu prije pripreme samo dobro operite, ogulite je kad je skuhana

Ciklu možete kuhati u vodi, nekih sat vremena ili isto toliko peći u pećnici, zamotanu u foliji na 200 stupnjeva. Ako je kuham, obično skuham nekoliko komada koje onda čuvam u hladnjaku, uz malo maslinova ulja pa je taj tjedan kombiniram za različita jela.

kap limuna pomoći će u boljoj apsorpciji željeza

Ciklu bebama možete ponuditi u komadima (kao na fotki), uz malo maslinova ulja i kap limuna koji će pomoći boljoj apsorpciji željeza. Ako ju beba ne voli tako jesti, možete je smiksati u pire i uz malo začina ponuditi kao umak tjestenini. Isti pire možete dodati smjesi za palačinke ili pak napraviti keksiće - ovo je recept koji volimo, a keksiće Mišo drobi nekoliko dana, uz različite namaze, bilo za doručak ili užinu.

keksi od cikle uz svježi sir i tahini namaz