NERED

Za jednu mamu, veliku čistilicu, kao što sam ja, nered je bio jedan od najvećih strahova prije kretanja s ovom dohranom. Upoznavajući se s metodom preko raznih grupa i priča, nekako sam bila stekla dojam da je veliki, štoviše, ogromni nered, sastavni dio bebinog obroka. Kako me osobno nered dosta smeta, dosta sam razmišljala jesam li spremna krenuti u to. Osim psihičkih priprema (šala mala), pripremili smo se i zaštitnom opremom (o tome ću uskoro pisati, iako to sad već zvuči kao da smo se pripremali za rat), no ili smo se mi dobro pripremili ili Mišo jede uredno ili su priče o neredu prenapuhane.

cvjetača se baš jako mrvi

Naravno da neke namirnice jače boje, sočnije ili zrnatije teksture ostavljaju više traga. Npr. mandarina, cikla, špinat i brokula su intenzivnije boje za pranje, cvjetača se baš jako mrvi, a amarant danima poslije pronalazimo po stanu.

nered poslije povrća kuhanog u juhi

S vremenom sam shvatila da mi je vremenski gotovo svejedno koliko je hranilica ili pod umrljan, doslovno par minuta mi treba da ih dobro prebrišem. Isto je i s Mišinim rukama i licem. Važno mi je samo da je odjeća dobro zaštićena da ga ne moram presvlačiti par puta dnevno.

nered poslije zobenih pahuljica i učenja papanja žlicom
A kad vidim kako neke bebe i hranilice izgledaju poslije hranjenja kašicama na žlicu, čini mi se da je fama o blw neredu pretjerana i posve netočna. A možda jednostavno bebe i nered dolaze u paketu! :)