POVRĆE IZ JUHE


Kod nas je juha redovito na meniju. Vrlo je praktično, a i zdravo, uz komad mesa i kosti, ubaciti u juhu hrpu povrća za Mišine obroke. Mrkva, celer, koraba, peršin, pastrnjak, krumpir, cvjetača,... sve je to povrće koje možete ponuditi i bebama početnicima.


Povrće ponekad kuham na pari, iznad juhe s mesom, a vrlo često u samoj juhi, kad su meso i kosti već pustili svoje hranjive sokove. Okus je puno finiji nego kad se povrće skuha samo u vodi, a i mnogo minerala i drugih nutrijenata prijeđe iz kostiju i mesa u povrće. Važno je pripaziti da se povrće ne raskuha, već da strukturom ostane čvrsto kako se sve ne bi raskašilo u bebinoj ruci.
Važno je samo da se juha ne soli, iako je začinim  s malo papra, kurkume, suhih začina po želji.. Tek kad je Mišino povrće kuhano i kad odvojim juhu koju će on popiti umjesto vode, dosolim juhu za nas i pustim je da provrije još malo.

ostaci povrća poslije jela

Ovako je to izgledalo kad bi Mišo završio sa svojim obrokom, u drugom tjednu dohrane, a ovdje možete vidjeti kako Mišo papa celer.