BROKULA

Koliko god dramatičnih scena beba i brokule kružilo internetom, nije ona toliko strašna. Za bebe koju kreću s dohranom u zimskom dijelu godine, ovo je idealna sezonska namirnica. Mi smo ju uveli odmah prvi tjedan dohrane, s Mišinih 6.mjeseci.

brokulu je bebama lako držati

Bogata je vitaminom C i beta-karotenom što je odlično za jačanje imuniteta u sezoni prehlada. Osim toga, sadrži velike količine folne kiseline, kalcija i željeza, a lako je probavljiva jer je bogata vlaknima. 

kuhanjem na pari cvijet brokule ostaje najkompaktniji
Najviše hranjivih tvari brokula zadržava kuhanjem na pari. To je ujedno i najbolji način za skuhati ju, da se ne raskaši. Naime, svojom strukturom, brokula je idealna za bebe početnike jer ima prirodnu dršku koja olakšava držanje i papanje. Zato je važno da brokula nije raskuhana, osobito cvijet, jer će se inače u bebinoj ručici samo raspasti. Na ovom videu možete vidjeti kako je bebi lako držati brokulu.
Mi je na pari kuhamo 10tak minuta i poslužimo prelivenu s malo maslinova ulja. U jednoj fazi kad Mišo baš nije htio jesti kuhano povrće, kuhanu brokulu bih samo kratko zapekla u pećnici s naribanim sirom (pogledaj post o siru).

idealna veličina komada brokule za bebe početnike