POČETAK - DOHRANE I BLOGA

Beba Mišo, kako ga milja zovemo našeg dječaka Mateja, danas je napunio 6 mjeseci, a od prošlog tjedna krenuli smo s dohranom, po metodi beba-vođa dohrane.

Već mjesec dana susrećemo se sa znatiželjnim i pomalo nepovjerljivim pitanjima o tome zašto već nismo krenuli s dohranom i zašto Mišo ne jede kašice kao većina beba njegove dobi, kakav je to način dohrane, kako beba može jesti sama ako nema zube, hoće li se zagušiti komadima hrane i sl.

To je mene, Mišinu mamu, ponukalo da započnem pisati blog. Nisam stručnjakinja ni za nutricionizam, ni za kuhanje, već samo obična mama koja se zaljubila u ovu metodu i prije nego sam ju isprobala s Mišom.

Pišem kako bih proširila glas o ovoj metodi dohrane o kojoj se kod nas nažalost još uvijek ne zna mnogo, iako brojne mame i bebe prakticiraju metodu. Pisat ću i o teoriji metode, ali ponajviše o našim osobnim iskustvima hranjenja i obroka, kao i o svim ostalim čarima metode beba-vođa dohrane. Vjerujem da ćete sve napisano prilagoditi svojoj bebi, svojim obiteljskim prehrambenim navikama, uz pomoć nezaobilazne roditeljske intuicije. 🥦🥕